Vilka är pictab?

Pictab är en sammanslutning av, i dagsläget, tre fotografer som av intresse vill göra sina bilder tillgängliga för dem som tycker om att titta på bilder, söker bilder till sin verksamhet eller helt enkelt bara vill ha en snygg bild på väggen. Alla tre fotografer är lokalt förankrade i nordvästra Skåne. Att vi är lokalt förankrade betyder inte att du bara kan hitta bilder från Skåne på pictab.se. Vi bygger kontinuerligt på arkivet med vitt skilda bilder från hela världen för att du som konsument ska ha ett så brett urval som möjligt att välja mellan, men tyngdpunkten ligger på bilder från Sverige och framförallt Skåne. Vårt motto är som cirklar på vattnet, lokalt, regionalt, nationellt och internationellt i den ordningen. För att ytterligare bredda urvalet av bilder anlitar vi även utvalda externa bildleverantörer/fotografer, presenterade längre ner på denna sida.

Varför actual reality photos? Vi gör inga anspråk på att ta perfekta bilder, vi fotograferar det som händer runtomkring oss så som vi ser det och vid den tidpunkt vi ser bilden. Tekniskt är ingen bild under 45 cm bredd/höjd i 200 DPI JPG.

Vi kan utföra uppdragsfotografering åt kund om så önskas. Dock inte bröllopsfotograferingar. Pris efter överenskommelse.

Vi kan erbjuda olika utbildningar, i fotografering, bildhantering, bildredigering, arkivsystemkunskap. Vi kan även erbjuda förslag på systemlösningar och utbildning för företag och kommuner som vill ha koll på sina bildinflöden för arkivering och återanvändning av bilder och annan information i verksamheten. Pris efter överenskommelse.

Vi jobbar ständigt på att förbättra vår sajt både innehåll och teknik.

 


Anders Berggren

Anders BFöre detta pressfotograf på Nordvästra Skånes Tidningar. Brinner verkligen för fotot och fotografin och alla dess möjligheter. Jobbat många år inom NWT-Koncernen med redaktionell-IT och specialområdet bilder, bildteknik och arkivering. Älskar att bygga fiffiga digitala flöden. Hur kommer den bilden till det användningsområdet och med bästa kvalitet eller hastighet.
“Jag ser fotografi, bilder och text i användningsområden som en enda stor sammansatt miljö, och i den miljön trivs jag och hittar vägar där kanske inte alla varit innan

Logo-2C-21px-R

Ulf C. Larsson

Ulf CHar nästan alltid kameran inom armlängds avstånd för att inte missa tillfället/bilden när den dyker upp. Försöker hela tiden att utvecklas som fotograf genom att förbättra och lära mig mer om fotograferingsteknik, bildkomposition och bildredigering. Som ett led i min strävan att bli bättre prövar jag ibland, för mig, nya infallsvinklar och tankar i mitt fotograferande. De bilder som jag tycker blir bra hittar ni en en hel del av på pictab.se.

Logo-2C-21px-R

 

Johan Bonalumi

Johan BJobbar till vardags med IT i transportbranschen. Med ett stort intresse inom teknik, webb och fotografi, ger han sig i kast med diverse utmaningar både professionellt som privat. Pictab.se är ett av de projekt han jobbar med, där ansvaret varit det tekniska och grafiska.

När Johan inte sitter framför en av allt för många skärmar, hittas han antingen med kameran eller ett fiskespö i hand, i trädgården eller tillsammans med familj, vänner och bekanta. Johan som fotograf på Pictab.se försöker se det vackra och intressanta i vardagliga ting. Han testar gärna nya och/eller beprövade fototekniker för diverse motiv och försöker hålla sig á jour med det senaste inom fotografi.

Logo-2C-21px-R


 

Externa bildleverantörer

Ronny Hvass

12834515_1666907206904059_1749702107_n

Stilsäker Skövdefotograf med många strängar på sin lyra. Före detta pressfotograf. Utbildare inom bild. Har jobbat en hel del genom åren med Anders Berggren med den digitala utvecklingen inom press media i Sverige. Från färglära och bildbehandling till supersnabba multipurpose tidningsarkiv.

 

 

Jörgen Persson  

Jörgen

Älskar att resa, med förkärlek för Afrika. Hjälper lejon, leoparder, geparder och alla andra djur som skadats eller behöver hjälp tillbaka ut i det vilda. Fotograferar alla dessa djur, färger, former, miljöer och porträtt på ett otvunget och personligt sätt.

 

 

Göran Stenberg

gslogoklar

Före detta pressfotograf på Helsingborgs Dagblad. Fartygsintresserad resenär som är ordförande i PFK, Pressfotografernas klubb. Ständigt på gång med blick för bilden varhelst han kommer. Göran tar bilder från ställen du inte visste fanns. Fotograferat åtta Davis Cup finaler, och var på plats när muren föll den 9 november 1989 i Berlin.